- 2021.04.25.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
-
Előkészítés30 perc
-
Sütés/főzés20 perc
-
Adag4
-
Megtekintés4 013
A Dubarry csirkemell a csirkemell receptek és a csőben sült ételek egyik klasszikusa. Nagyszerű megoldás, ha színesíteni szeretnéd a mindennapok megszokott receptjeit.
Ez a csőben sült karfiolos csirkemell egy olyan egytálétel, amelyben benne van a husi, a zöldség és a szósz is. Omlós csirkemell karfiollal, bőséges besamel mártással és a tetején az olvasztott, megpirult sajttal, … hmmm egyszerűen fenomenális.
Az, hogy mennyire legyen szaftos az étel, azt a besamel mártás sűrűségével tudod szabályozni. Ha Te sűrűbben szereted, akkor a jelen receptben szereplő mártásnak az arányait változtasd meg. Ehhez találsz segítséget a BESAMEL MÁRTÁS bejegyzésünknél.
A csirkéhez köretnek rizs vagy burgonya remekül passzol. Jelen esetben, mint ahogy a képen is látszik, steak burgonyával tálaltam, de krumplipürével is nagyon finom.
Megjegyzés a Dubarry csirkemell recepthez:
Én sovány csirkemellet használtam a receptben, azonban elkészíthető akár pulykából vagy sertésből is.
Dubarry csirkemell videó:
Hozzávalók
Receptleírás
A fej karfiolt tisztítsd meg a levelektől, majd vágd rózsákra. A vágást lehetőleg a torzsa közelében ejtsd, minél hosszabbra hagyva a karfiolrózsa szárát. Ezáltal a karfiol egyben marad, nem törik darabokra a főzés során és később pedig könnyen szétszedhető marad.
A karfiolt forrásban lévő sós vízben főzd elő kb 4-5 perc alatt.
Szűrd le és tedd félre.
Egy serpenyőben, kevés olajon süsd meg a csirkemell mindkét oldalát (kérgezés). Ízesítsd sóval és őrölt borssal.
A félig sült húst tedd egy tűzálló tálba, terítsd be az előfőzött karfiol rózsákkal.
Ezt követően öntsd le besamel mártással.
Reszelj a tetejére sajtot.
180 Cº-ra előmelegített sütőben süsd aranybarnára, körülbelül 20 perc alatt. Miközben sül a sütőben az étel, készítsd el a köretet.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Dubarry csirkemell
Hozzávalók
Follow The Directions
A fej karfiolt tisztítsd meg a levelektől, majd vágd rózsákra. A vágást lehetőleg a torzsa közelében ejtsd, minél hosszabbra hagyva a karfiolrózsa szárát. Ezáltal a karfiol egyben marad, nem törik darabokra a főzés során és később pedig könnyen szétszedhető marad.
A karfiolt forrásban lévő sós vízben főzd elő kb 4-5 perc alatt.
Szűrd le és tedd félre.
Egy serpenyőben, kevés olajon süsd meg a csirkemell mindkét oldalát (kérgezés). Ízesítsd sóval és őrölt borssal.
A félig sült húst tedd egy tűzálló tálba, terítsd be az előfőzött karfiol rózsákkal.
Ezt követően öntsd le besamel mártással.
Reszelj a tetejére sajtot.
180 Cº-ra előmelegített sütőben süsd aranybarnára, körülbelül 20 perc alatt. Miközben sül a sütőben az étel, készítsd el a köretet.
Szólj hozzá!